Kuopion toimipiste
Rainer Mustonen
rainer.mustonen@bevenicgroup.com
040 5053482
Kellonkärki 9
70460 Kuopio

Hollolan toimipiste
Sami Kilpeläinen
sami.kilpelainen@bevenicgroup.com
050 3823001
Latojantie 6
15270 Kukkila

Kaikki yhteystietomme:
Yhteystiedot

Roger Martinsén ja johtamisen kolme peruspilaria

Elektropointin entinen toimitusjohtaja (nykyinen Senior Advisor) Roger Martinsén on omien sanojensa mukaan pedantti ja mukavuudenhaluinen mies. Yksinkertaisesti: kun asiat tehdään mahdollisimman fiksusti ja rationaalisesti, pääsee itse helpommalla. Nämä luonteenpiirteet ohjaavat myös liiketoiminnan johtamista.

“Johtamismallissani on kolme peruspilaria, jotka kytkeytyvät lujasti toisiinsa. Työ pitää ensinnäkin organisoida järkevästi ja prosessien pitää olla kunnossa. Pitää keskittyä vain olennaisiin asioihin ja tehdä ne oikein. Kaikki turha on karsittava pois. Jos ei tehdä oikeita asioita oikeassa järjestyksessä, on seurauksena vain ajan hukkaantuminen ja tehokkuuden kärsiminen. Toiseksi toimitusjohtajan on osattava delegoida. Ihmisille tulee taata sekä valta että vastuu omasta työstään. Se on mahdollista vain silloin kun toiminnan puitteet ovat kunnossa. Kolmanneksi työ pitää olla mitattavissa. Pitää tietää, mikä toiminnassa on oleellista ja asettaa sille tarkat mittarit. Sitä saa mitä mittaa.”

elektropoint roger martinsen senior advisor

Vallan ja vastuun jakaminen on Martinsénille tuttua työtaustan vuoksi. Isommissa organisaatioissa työskennellessään hän on tottunut esimerkiksi siihen, että budjetti jaetaan organisaation sisäisesti ja jokainen on vastuussa omasta palasestaan.

“Monessa muussa Elektropointin kanssa samankokoisessa firmassa on yksi pomo, joka päättää kaikesta. Tällainen malli passivoi organisaatiota, kun kaikki vastuu on yhdellä ainoalla henkilöllä. Silloin hukataan potentiaalisia resursseja koko organisaation tasolla. Kun ihmisellä on valta ja vastuu omasta työstään, hän tekee sitä aivan erilaisella otteella.

Meidän asiakkaillemme tämä periaate näkyy yksinkertaisesti parempana palveluna. He pääsevät asioimaan suoraan sen henkilön kanssa, jolla on valta ja vastuu vaikuttaa siihen, mitä asiakas saa Elektropointin kanssa yhteistyötä tehdessään. Kun asiakkaalla on ongelma, hän tietää saman tien kenelle soittaa ja samalla hän voi olla varma, että ongelma myös ratkeaa.”

Toimialan muuttuminen vaatii Elektropointin uudistumista

Martinsénin tausta on laskentapuolella. Hän on toiminut muun muassa laskentapäällikkönä, talouspäällikkönä ja controllerina. Taustasta johtuen delegoiminen ja mittaaminen ovat hänellä verissä. Elektropointin toimitusjohtajana Martinsén toimi 10 vuoden ajan. Alkuvuosina mikään edellä mainituista peruspilareista ei ollut pystyssä, ja yritys oli taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Nyt Elektropointin tilanne on kuitenkin mitä mainioin. Vuoden 2017 huipputulos mahdollisti uudet investoinnit tuotantoon. Tulevaisuudessa kasvu jatkuu, mutta Elektropointin on pystyttävä uudistumaan toimialansa mukana.

“Viime vuodet homma on liikkunut eteenpäin kuin juna. Silti täytyy muistaa, että olosuhteet muuttuvat jatkuvasti. Meidän pitää olla skarppina ja miettiä omia toimintamallejamme ja -tapojamme yhä tarkemmin myös pidemmällä aikavälillä. Meidän pitää tulla palveluinemme vastaan isompia firmoja, myös pörssifirmoja, koska tulevaisuudessa ne tulevat elämään kädestä suuhun. Elektropointin pitää tehdä asiakkaidensa elämästä helpompaa ja ottaa alihankkijana riskejä kannettavakseen.

Elektroniikkabisneksen ongelma on, että alalla toimii yrityksiä, jotka alihinnoittelevat tuotantonsa. Niillä on ainoastaan suurpiirteinen käsitys siitä, mitä oma tuotanto ja omat tuotteet maksavat. Tällaiset yritykset ovat tietynlaisia markkinahäiriköitä. Ne kyllä voittavat tarjouskilpailuja, mutta niille itselleen ei diilistä jää montaa euroa käteen. Elektropointin taloudellista vakautta ei voi tässä suhteessa kylliksi korostaa. Me tiedämme oman tuotantomme kustannukset melkein sentilleen. Sen myötä meidän on helppo tehdä tarjouksia, kun tiedämme katteiden olevan kohdillaan.”

Kun haluat yksilöllistä palvelua ja tarpeisiisi sopeutuvat yhteistyökumppanin, ota yhteys Elektropointiin.

Roger Martinsén
Senior Advisor
roger.martinsen@elektropoint.fi
040 568 8786

Sami Kilpeläinen, Hollola
Liiketoiminnan kehittäminen, markkinointi, myynti
sami.kilpelainen@elektropoint.fi
050 382 3001