Kuopion toimipiste
Rainer Mustonen
rainer.mustonen@bevenicgroup.com
040 5053482
Kellonkärki 9
70460 Kuopio

Hollolan toimipiste
Sami Kilpeläinen
sami.kilpelainen@bevenicgroup.com
050 3823001
Latojantie 6
15270 Kukkila

Kaikki yhteystietomme:
Yhteystiedot

Elektropoint & Navigate 2018

Navigate on kansainvälinen merialan messutapahtuma Turun Messukeskuksessa 16.-17.5.2018. Messuilla palveluitaan esittelevät merilogistiikan, meriteollisuuden ja alihankintateollisuuden ammattilaiset. Telakat ja varustamot edustavat messuilla näiden alojen asiakkaita. Navigatessa meriklusterin toimijat kohtaavat heidän palveluistaan kiinnostuneet asiakkaat.

Esillä ovat tärkeimmät merialan markkinasegmentit:

  • rahtiliikenne
  • risteilyliikenne
  • autolautta- ja ro-ro-liikenne
  • öljyn ja kaasun off shore -tuotanto
  • uusiutuvan energian tuotanto
  • julkinen kysyntä

Tämän vuoden messuteemoja ovat muun muassa risteilijärakentaminen, arktinen osaaminen sekä digitalisaatio ja ympäristöteknologia.

 

Elektropointilla on halu laajentaa toimintaansa merenkulkuteollisuuteen

Meriteollisuus on toimiala, jonka tulevaisuudennäkymät ovat selvät vuoteen 2027 asti. Uusia rahti- ja risteilylaivoja on Suomen telakoilta tilattu yhteensä 24 kappaletta. Siksi Elektropointin liiketoiminnan kannalta kyseessä on mahdollisuus, jota ei voi jättää hyödyntämättä. Merenkulkuteollisuudesta Elektropointilla on jo jonkin verran kokemusta sekä joitakin vahvoja referenssejä. Nyt tavoitteena on saada lisää jalkaa oven väliin ja solmia uusia yhteistyösopimuksia alan toimijoiden kanssa.

On selvää, että telakoiden toimitusketjussa on tilausta uusille, sopeutumiskykyisille alihankkijoille. Vaikka Elektropointilla on entuudestaan kokemusta muun muassa kaapelien valmistamisesta laivahytteihin, suuremman mittaluokan aluevaltaus vaatii liiketoiminnan kehittämistä suuntaan, joka on asiakkaalle yhä joustavampi ja yksilöllisempi. Edellytyksenä on uusien toimintatapojen kehittäminen.

Sillä välineistöllä, joka Elektropointilla on tuotantonsa käytössä pystytään vastaamaan myös merenkulkuteollisuuden tarpeisiin. Alan vaatimukset ovat toisenlaiset kuin suurimmalla osalla Elektropointin nykyisistä asiakkaista, mutta eivät mitenkään mahdottomat. Elektropointin etuna on kokonaisvaltainen toimitusketjun hallinta, jolloin asiakkaiden tarpeisiin ja mahdollisiin muutoksiin pystytään vastaamaan nopeasti.

 

Nopeaa ja joustavaa tuotantomalliaan Elektropoint esittelee Navigate-messujen osastolla B/46.

Sami Kilpeläinen, Elektropoint Hollola
Sami Kilpeläinen, Hollola
sami.kilpelainen@elektropoint.fi
050 382 3001

Rainer Mustonen Elektropoint Kuopio

Rainer Mustonen, Kuopio
rainer.mustonen@elektropoint.fi
040 505 3482